Jeg vil lage nettside, hva gjør jeg nå?

Jeg vil lage nettside, hva gjør jeg nå?

februar 14, 2018 0 By June Gordon

Når en skal lage en ny nettside, blogg eller annet innhold som skal på internett, da kan det anbefales å kjøpe et ferdig webdesign. Det å lage en egen nettside fra bunnen av, er ikke helt enkelt og tar gjerne mye tid. Det er mange ting en skal tenke på.  Jo lengre tid en bruker på å få designet rammene til nettstedet, desto lengre tid går det før en kan komme i gang med å skaffe trafikk til siden. Dette er en av grunnene til at mange etter hvert kjøper ferdig webdesign.

Mal eller komplett side

Du kan enten kjøpe selve webdesignet eller hele siden, ferdig og klar til bruk. Det siste er selvsagt den dyreste løsningen, men her kan du i løpet av kort tid, ha en nettside som er klar til bruk.
Velger du å bare kjøpe designet, gjør du resten av jobben selv.  På den måten blir det mye enklere å vedlikeholde siden, legge ut nye historier, produkter eller annet materiell. En får erfaring underveis og har selv kontroll på når nettsiden trenger oppdatering av innholdet.

Siden din må ha ett hjem

Før en begynner på selve innholdet på siden, er det viktig å sikre seg navnet på nettsiden, samt en plass hvor siden kan bo, også kalt et webhotell. Dette kjøpe hos firmaer, som tilbyr slike tjenester. De har ofte mye å velge mellom og du kan i tillegg betale for ekstra tjenester, som teknisk hjelp. Eier du domenet ditt selv, er det du som har kontroll. Dette gjelder også om og hva slags reklame du vil ha på siden. Eier du ikke domenet ditt, kan den du leier hos legge ut reklame på siden din uten at du har kontroll over hva slags reklame. Det vil heller ikke være du som får inntekten fra denne reklamen.

Tekst og SEO

For at andre skal kunne finne bloggen eller nettsiden din, må den dukke opp når folk søker etter stikkord du har brukt i en artikkel. Det vil si at har du en nettside om kaffe, bør siden din komme opp som alternativ når folk googler kaffe. Det vil si at du må gjøre siden din tilgjengelig for søkemotorer og du må skrive innholdet i henhold til de nøkkelordene som er viktige i din bransje. Skal en høyt opp på listen ved søk hos Google, da bør en ta kontakt med et digitalt byrå.  Digitale byråer er eksperter på denne type jobber.

Konklusjon

For nettsider til en bedrift, er det helt klart en fordel med kjøp av webdesign. Da får en et design som passer i forhold til bransje og behov. En kan selvsagt selv legge inn tekster og bilder, men når det gjelder innstillinger og gjennomgang av nettsiden for søkemotoroptimalisering, bør en ta kontakt med et digitalt byrå. Er du en person som har lyst til å lage egen blogg for å formidle noe til verden, er det uten tvil lurt å bare kjøpe rammene og så gjøre resten selv.