WebForoll1
Nyheter
Nyhetsbrev
Motta nyhetsbrev fra Forollhogna.no
I nyhetsbrevet vil du motta nyheter og informasjon om opplevelser og aktiviteter i Forollhogna nasjonalpark. Du kan melde deg av tjenesten når du ønsker!

Våre partnere

Kommunene Tolga, Os, Tynset,
Rennebu, Midtre-Gauldal,
Holtålen og Røros 

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag
og Hedmark

Sør-Trøndelag og Hedmark
Fylkeskommuner

Wild Wonders Banner

Opplev MIDTNORSK NATUR - logo

 

 

Velkommen til Forollhogna nasjonalpark - storbukkens rike

Landskapet rundt Forollhogna har store, sammenhengende høyfjellsområder og slake dalsider, og omtales ofte som De snille fjell. Her finner du levende bygder og frodig kulturlandskap preget av det aktive landbruket og setervirksomheten som har pågått i århundrer. Innenfor området ligger også Norges 19. nasjonalpark - Forollhogna nasjonalpark. Norges mest produktive villreinstamme holder til her, og den er kjent for store bukker med flotte gevirer.

Spellmovollen seter i Vangrøftdalen Vingelsgaard Gjestgiveri Bekken gård
Foto - Magne Gilberg/Overlivollen  Turridning med islandshester.

Forollhogna nasjonalpark omgis av aktive setergrender og storslått viddelandskap hvor villreinen lever året rundt. Mens du er på vandring vil lokale guider fortelle deg om villreinens levesett, geologiens historikk (istidsspor) og ikke minst ta deg med på seterbesøk. Les mer om vandretilbud i Forollhogna.

Vil du overnatte finner du husrom og losji på setrer, gårder, serveringssteder og gjestegårder, som alle serverer lokalprodusert mat. Tilbudet om opplevelser og aktiviteter er også godt.

 

Opplev Forollhogna nasjonalpark - logo

Copyright © 2009 Sør-Trøndelag fylkeskommune. Oxygen Design AS. Powered by Itum Midt-Norge AS - Sitecore. Ansvarsfraskrivelse.

c2

Aktivitetstilbud i Forollhogna

Fjellene og det gamle kulturlandskapet i Forollhogna nasjonalpark innbyr til mange opplevelsesrike turer, og egner seg godt til villmarkspreget friluftsliv. Her kan du både sommer og vinter benytte deg av en rekke tilbud med tilrettelagte aktiviteter, for eksempel villreinsafari, fjellridning, seterbesøk, temabaserte vandringer og toppturer. Mulighetene for jakt og fiske er også gode. Du kan fiske etter fjellørreten eller gå på spennende jakt etter det beste av rype og rein.
Wild reindeer in Forollhogna. Photo Vincent Munier

Villreinen i Forollhogna

Forollhogna er vertskap for Skandinavias nordligste inntakte stamme av vill fjellrein. Denne villreinstammen er svært produktiv og kjennetegnes av spesielt store bukker med flotte gevir.
kalver og barn

Aktiv setring og seterturisme i Forollhogna

Opplev seterlivet i Forollhogna. Her foregår det fortsatt tradisjonell setring, og du har mulighet til å oppleve din seterferie nettopp her.
Vangrøfta1 c fishspot

Fiskemuligheter i Forollhogna nasjonalparkområde

Forollhogna byr på fiske i over 100 fiskebærende innsjøer og vann, samt i en rekke gode elver. Meget godt fiske både for spesialisten og allmennheten.
Share